lolas diary

Lolas diary

Memory Lane

2008

”I´m sorry girls, we can not produce your next collection. The only deal I can give you is that you place an order 10 times the last one. ”

Istuimme molemmat toimistossamme säkkituoleissa ja saimme puhelun Turkin agentiltamme, joka piti lintujen tarkkailusta, vaimostaan, pojastaan sekä tekstiilialasta. Hän oli menettänyt suurimmat asiakkaansa kaiken sen jälkeen, mitä maailmassa oli tapahtunut Lehman Brotherin romahduksen jälkeen. Hänellä oli jäljellä enää pikkuruinen pikku yritys Ruotsissa – House of Lola. Yritys, jonka hän otti ”salkkuunsa”, sillä hänen mielestään olisi ollut mahdollisesti - ja toivottavasti - hauskaa nähdä tämän pienen yrityksen kasvavan. Puhelun aikana hän kertoi, että hänen ainoa ratkaisunsa oli se, että meistä tulisi valtavan suuri yritys, joka kattaisi hänen koko salkkunsa, tai muussa tapauksessa hänen täytyisi hakea jotain muuta työpaikkaa. Hän siis saisi alkaa hakea uutta työpaikkaa, sillä olimme ilman tehtaita. Murruimme vuorotellen mustissa säkkituoleissamme, toisen kamppaillessa samaan aikaan uusien tehtaiden löytämiseksi. Tuotannon kanssa työskenteleminen on haaste, ja tiedämme sen nyt. Mutta joka pilvessä on hopeareunus. Näihin aikoihin saimme yhteyden yhteen toimittajistamme, jonka kanssa teemme yhteistyötä vielä tänäkin päivänä. Joten kiitos tuosta haasteesta. Kasvoimme tämän tehtävän kanssa! Säkkituolit eivät saaneet enää muuttaa mukanamme seuraavaan toimistoon. :)

Memory lane2008
” Uskomme teihin! Emme ole koskaan nähneet näin yksityiskohtaista liiketoimintasuunnitelmaa”

Tuona päivänä, jolloin saimme tämän kuulla, me juhlimme. Se tulee toteutumaan! Meidän Lola!

Vuonna 2008 teimme paljon töitä, jotta saisimme kaiken alkamaan. Aloitimme työt Lolalla 1 tammikuuta 2008 ja 7 kuukaudessa meidän piti tehdä mallisto, saada valmistettua se, tehdä kotisivut, tehdä mainoksia, suunnitella julkaisua, yrittää olla hyviä äitejä pienille pojillemme, jotka olivat 2, 4, 4 ja 6 ja tietysti rahoittaa tämä kaikki.

Saimme erittäin hyvän yhteyden pankkiimme.. Se, että meillä oli pankkimme tuki heti alusta alkaen oli todella välttämätöntä sille, että me ylipäätään olemme olemassa. On erittäin tärkeää pysähtyä ja iloita pienistä sekä suurista asioista, sillä aina tulee myös niitä asioita, jotka eivät ehkä ole niin mukavia. 

Esim.
- Suurin osa liiketoimintasuunnitelmaamme ei toteutunut niin kuin olimme ajatelleet
- Kun saadaksemme lisärahoitusta tapasimme valtion rahoitusyhtiön, joka totaalisesti hylkäsi kaikki ideamme 
- Se, että emme olleet laskeneet, että meidän pitäisi itsekin saada tästä jotain palkkaa…

Joten niin siitä tuli, me, meidän perheemme, pankki ja yksi mahtava yksityishenkilö (,joka oli meille kuin yritysenkeli), jotka tekivät sen meille mahdolliseksi, että pystyimme perustamaan House of Lolan. Monella tapaa tämä tuntuu tapahtuneen jo niin kauan sitten ja toisaalta se tuntuu kuin tämä olisi tapahtunut vasta eilen. Mutta joka tapauksessa. Tämä oli ehdottomasti juhlimisen arvoista silloin ja sen on juhlimisen arvoista myös nyt! Kiitos, että uskoitte meihin!”
/Anna ja Lottis

20180627Nyt se on taas kesä. Kaudet menevät Lolalla älyttömän nopeasti. Vain yksi silmänräpäytys sitten meillä oli kickoff, kauden aloitus, talviloma, pääsiäinen, supersunnuntai, kalenteri ja sitten vips vaan ja olikin jo juhannus. Meillä oli teidän asiakkaiden, emäntien ja myyjien kanssa aivan mahtava kevät! Vaikka se oikea kevätfiilis vähän uupuikin, mutta sitten tulikin jo se toukokuu ja kesä. Tuntuu kuin kesä olisi ollut jo monta, monta viikkoa.

Tämän pienen tervehdyksen muodossa haluamme kiittää teitä! Kiitos taas yhdestä yhteisestä kaudesta. Kiitos kaikki ihanat myyjämme, joiden kanssa meillä on mahdollisuus jakaa pala elämästämme. Kiitos teille mahtaville, omistautuneille asiakkaillemme ja kiitos koko upealle henkilöstöllemme – we love you! Nyt vietämme pienen kesäloman. Siihen kuuluu perhe, grillausta, asuntoautoilua, pingistä, hieman parkouria ympäri Eurooppaa (ei minulle, mutta lapsille ), hieman vaeltamista ja sitten vielä hieman aikaa vain olemiseen. Hengittämistä. Nauttimista. Ja kaiken tämän ihanuuden keskellä silti odotamme jo syksyä. Odotamme, että elokuu tuo meille taas yhden uuden kauden. Saamme tavata koko joukon huikeita myyjiämme Ruotsista ja Suomesta yhteisessä kickoffissamme ja sitten vietämme vielä 10-vuotis juhliamme kaikkien kanssa yhdessä. 10-vuotta! Hullua, miten aika rientää! Siitä tulee mahtava syksy ja saamme tavata tuttuja myyjiä ja asiakkaita ja myös uusia myyjiä ja asiakkaita. Odotamme jo innolla, että saamme tavata teidät kaikki! Mutta ensin… kesä:-)

Isot aurinkoiset halaukset, Lola

LUE LISÄÄ >>