-- Lolan Tarina

Lola Tarina

Lolan olemassaololle on syynä se, että me – Lottis ja Anna – rakastuimme platonisesti toisiimme ja yhdessä työskentelemiseen. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä työtä yhdessä ja sellaisella tavalla kuin me itse halusimme. Keskipisteessä rakkaus, ilo ja sisukkuus. Ainoa oikea polku meille oli oman yrityksen perustaminen ja ahkera, iloinen ja ehkä vähän naiivikin yrittäjyys. Tavoitteemme olivat korkealla jo heti alussa: yrityksen piti kasvaa, sillä halusimme matkallemme mukaan paljon ihastuttavia ihmisiä. Muoti oli pienin yhteinen nimittäjä, joten siitä tuli se meidän juttumme.

Meiltä kysytään usein, miten keksimme nimen House of Lola. Jotkut uskovat sen olevan anagrammi nimistämme Lottis ja Anna, mutta se ei pidä paikkaansa. Ensinnäkin Lola on meistä ihana nimi! Se on tyttömäinen mutta kuitenkin niin upea, että se herättää kaksilahkeistenkin uteliaisuuden: onko Lola 50-luvun pin up -tyttö vai ihan tavallinen äiti? Meistä on hauskaa, ettei vastausta oikein voi tietää. Lola oli matkassamme jo pitkän aikaa työnimenä, joka odotti mahdollista tulevaa projektia. Ja koska teemme työtä vaatteiden ja muodin parissa, haaveilimme, että meillä olisi kokonaan oma muotitalo – House of Lola.


LOLA JA HÄNEN PERHEENSÄ

Lola on meille myös fiktiivinen henkilö. Hän on monella tapaa aivan tavallinen nainen, joka yrittää ehtiä tehdä kovasti työtä, tavata usein ystäviään, siivota ja remontoida ahkerasti ja olla aktiivisesti mukana päiväkodin ja koulun toiminnassa – niin, aika mahdoton yhtälö. Lola nauraa usein ja kovaa ja itkee helposti. Hän ei pelkää sanoa mistä pitää, ja kun Lola innostuu jostain niin hän todella SYTTYY siitä. Juuri nyt Lola palaa halusta suunnitella, valmistaa ja myydä supermakeita vaatteita. Hänen miehensä on hyvä tyyppi, muttei vielä House of Lolan erityinen puheenaihe – mutta sekin aika saattaa vielä tulla...

Hienoa Lolassa ja hänen perheessään on se, että he eivät vanhene (Lolan onneksi). Lola lapsineen pysyy aina saman ikäisenä. Kotisivuillamme voit lukea Lolan päiväkirjaa, jossa on oikeita tapahtumia Lola-Annan ja Lola-Lottiksen elämästä. Darling-tyttöä ei Lottiksen ja Annan oikeissa perheissä ole, mutta Lolan kotona hän on nirso 9-vuotias, joka tietää, miten kuuluu pukeutua!

Jotta Lola tulisi tutummaksi, tässä muutama pikku fakta Lolasta ja hänen lapsistaan:

Lola

Ikä: 35 vuotta
Perhe: mies ja lapset Darling ja Bobby
Ammatti: muotisuunnittelija
Lukee: Aina hyvä pokkari kesken, mutta lukee ja kokeilee myös lehtien ihania reseptejä :) eikä juorulehtienkään tirkistelyssä mitään väärää ole.
Katsoo: Uutiset, Isänmaan puolesta ja intoilee MasterChefin uudesta tuotantokaudesta
Motto: Pahempaakin voisi tapahtua.
Olisi pitänyt jo kauan sitten: Järjestää vaatekaappi ja siivota toimistolla. Hommata puhelinmarkkinointikielto.
Syö: Joskus terveellisesti, joskus epäterveellisesti...aina mielellään jotain Leilan mahtavista keittokirjoista.
Juo: punaviiniä ja paljon, paljon kivennäisvettä
Pelkää: että joku perheenjäsenistä saa pahan influenssan tai ettei näe lastensa kasvavan; matelijoita ja vähän myös lentämistä...
Toivoo: maailmanrauhaa ja treenattua, litteää vatsaa :)
On ikävää: lajitella pyykkiä lipastoihin ja vaatekaappeihin. Ja että auto alkaa olla romu, jonka korjailu maksaa kamalasti!

Darling

Ikä: 9 vuotta
Perhe: äiti, isä ja suloinen pikkuveljeni Bobby
Koulu: Happy school, 3. luokka
Katsoo: Idols ja The Sleepover Club
Motto: Tanssi aina.
Olisi pitänyt jo kauan sitten: alkaa säästää uutta Nintendo 3DS -pelikonsolia varten.
Syö: lasagnea ja kanansiipiä
Juo: vadelmalimsaa
Pelkää: kulkea yksin pimeässä ja ihan, ihan vähän myös hevosia
Toivoo: omaa iPhonea; koiraa, jonka nimi olisi Tamtam (tai kissaa tai marsua tai...) ja että pääsisi osallistumaan lasten Euroviisuihin.
On ikävää: siivota huone ja katsella pikkuveljen futispelejä!

Bobby

Ikä: 6½ vuotta
Perhe: äiti, iskä ja suloinen isosiskoni Darling
Koulu: Happy school, esikoulu
Lukee: eläinkirjoja ja Lego-lehteä
Katsoo: Harry Potteria ja joskus Idolsia yhdessä Darlingin, Lolan ja Fredin kanssa
Motto: Perustaa Lego-tehdas kavereideni Joelin, Simonin ja Isacin kanssa.
Olisi pitänyt jo kauan sitten: hakea paras jalkapalloni takaisin Jonatanilta, koska se on ollut siellä jo tosi kauan, ja sitten äiti sanoo, että minun pitäisi opetella sitomaan kengännauhani.
Syö: mieluiten lohta
Juo: mehua ja maitoa
Pelkää: että neljäsluokkalaiset ampuvat liian kovia, kun olen maalivahtina koulun pihassa; pelkään vähän myös monstereita

Toivoo: että pääsisi Italiaan katsomaan Milanon paikallispeliä ja että pääsisi pian taas Lappiin ja sitten että saisi pian sen kaikkein isoimman Lego Star Wars -aluksen...
On ikävää: laittaa vaatteet naulakkoon, mennä Ikeaan äidin kanssa ja olla yleisönä Darlingin ja sen kavereiden tanssiesityksissä!